FD:s avslöjande bekräftat – Djurgården värvar: ”Fin klubb med en mäktig arena”

Djurgården har letat efter en anfallsförstärkning och namn som Gustav Engvall och Mohamed Buya Turay har dykt upp i spekulationerna.

Men det blir en annan anfallare som kommer in – FotbollDirekt avslöjade tidigare på söndagen att det handlar om Yuri Movsisyan som närmast kommer från spel i MLS (Real Salt Lake).

Nu är avslöjandet bekräftat. Djurgården meddelar att man lånar in Movsisyan från MLS-klubben på sex månader med option på förlängning.

– Det känns härligt att få skriva på för Djurgården och komma tillbaka och spela i Europa igen. Det är en fin klubb med en mäktig arena och jag har sett och hört mycket om supportrarna som skapar ett grymt tryck på läktarna, säger Movsisyan till Djurgårdens hemsida.

30-årige Movsisyan har gjort 35 a-landskamper för Armenien. På dessa matcher har det blivit tio mål. På meritlistan finns spel i MLS (Kansas City Wizards), Danmark (Randers) och Ryssland (Krasnodar och Spartak Moskva). I Spartak Moskva var han lagkamrat med en viss Kim Källström.

– Jag spelade med Kim Källström i Spartak Moskva och han berättade en hel del för mig, Men jag har haft bra koll på svensk fotboll sedan min tid i Danmark då jag spelade för Randers. Jag tycker att Allsvenskan har nått helt nya nivåer de senaste fem åren där svenska lag börjar göra avtryck i Europa. Även Djurgården kommer ju att spela i Europa i år och jag hoppas att även vi kan göra avtryck.

– När den här möjligheten dök upp kändes det helt rätt och jag längtar efter att komma igång och bidra på planen. Går allt bra blir det förhoppningsvis spel hela säsongen och jag hoppas att jag kan vara med och hjälpa DIF att vinna titlar.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson meddelade under söndagen på Twitter att en sista pusselbit var på väg in. Movsisyan blir nu klubbens sista nyförvärv. Spelaren är designated player i Salt Lake vilket gör att han inte omfattas av MLS lönetak och därmed har haft en hög lön. Bosse Andersson säger att det är en ekonomiskt fördelaktig deal för Djurgården:

– Vi är väldigt glada och stolta att Yura kommer till oss på ett sex månaders lån från Real Salt Lake där han är ”designated player” och vi har option på att förlänga med honom under hela 2018 om samarbetet är lyckat. Det här är en bra uppgörelse för oss och det handlar om en skicklig anfallare som kommer till oss och som gjort ett väldigt gott intryck på oss. Det ska bli väldigt spännande att följa Yura i DIF framöver. Han har inte spelat matcher på ett tag men tränat på egen hand. Det kommer säkert ta lite tid för honom att komma igång för fullt men vi har visat att vi har en bra trupp så jag är trygg med läget, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *